Universul matcha este unul fascinant, cu multe legende și povești asiatice care au reguli stricte de preparare a ceaiului și cer mult studiu. Școlile tradiționale de ceai au fost și vor fi o mândrie în Japonia, iar în legătură cu ceaiul matcha veți găsi întotdeauna sintagma „arta ceaiului”. Pentru noi, cei din afara școlilor tradiționale de ceai, regulile de preparare sunt mai blânde și simple – din păcate nu avem timp să stăm câteva ore pentru a aștepta prepararea unui ceai, cum se întâmplă în timpul ceremoniilor. Încercăm să ne adaptăm momentului tocmai pentru că ne dorim împrietenirea cu o băutură care deși are culoare extraterestră, are un gust divin. 🙂 Deși s-ar putea crede altfel, lumea matcha nu este una plină de snobism, ci mai degrabă o lume simplă, directă și rafinată – asta nu înseamnă că nu puteți folosi un minimixer electric pentru a vă prepara un matcha latte, în locul pămătufului de bambus. 🙂 Barurile matcha deschise în ultimul timp prin lume tind să fie spații de socializare, locuri în care oamenii se întâlnesc pentru a vorbi. Cam asta ne-ar face pe noi fericiți – așa cum se întâmpla acum 800 de ani, ne-am dori ca ceaiul să însemne apropiere și motiv de bucurie pentru acea clipă a reîntâlnirii, care trebuie apreciată prin unicitatea ei. Fiind primul loc de profil din România, înțelegem că și de noi depinde dacă cei care vor bea matcha pentru prima dată îl vor plăcea sau îl vor respinge. Așa că ne vom bucura să ne întrebați, iar noi să vă povestim cât mai multe despre origini, proveniență, diferențe de gust și să vă recomandăm multiple moduri de preparare, pentru a-l descoperi pe cel mai apropiat de gustul vostru.