Despre noi

  Istoria noastră personală și de business cu ceaiul datează de la sfârșitul anului 2006, când ne-am îndrăgostit iremediabil de această lume care continuă să ne fascineze, pe care încă o descoperim, o iubim pe zi ce trece mai mult pentru că este lumea în care există Matcha – poate cel mai prețios dintre ceaiuri. 
Spre bucuria noastră, în ultimii ani s-a făcut foarte cunoscut și iubit în lume, începând cu America, apoi în marile orașe europene – credem că acum putem vorbi de „fenomenul Matcha”.

Valorile noastre

       Deși s-ar putea crede altfel, lumea matcha nu este una plină de snobism, ci mai degrabă o lume rafinată, simplă și directă.
        Pentru noi este o bucurie să ne întrebați orice – aveti multiple mijloace de comunicare cu noi, începând cu chat-ul din cadrul magazinului online, telefonul sau mesageria de pe social media. O să vă povestim cu plăcere cât mai multe despre origini, proveniență, diferențe de gust și să vă recomandăm exact Matcha care vi se potriveste, in functie de modul vostru uzual de preparare, pentru a-l achiziționa pe cel mai apropiat de gustul vostru.
         Înțelegem că de noi depinde dacă atunci când veți bea matcha pentru prima dată îl veți plăcea sau îl veți respinge. Așa că întotdeauna veți găsi la noi Matcha de calitate, din culturi organice – întotdeauna din Japonia – care să aibă în mod real toate proprietățile pentru care este atât de apreciat si iubit.

Ce vă oferim

     Matcha Bar Shop este o marcă de lux de tip Matcha & lifestyle, aspirantă la vânzarea unora din cele mai pure Matcha produse exclusiv în fermele tradiționale de ceai din suburbiile Japoniei.
         Considerăm calitatea ceaiurilor pe care vi le oferim cel mai important lucru, de aceea ambele categorii de matcha pe care le comercializăm (Ceremonial și Culinar) sunt cultivate, recoltate și prelucrate în mod tradițional – planta este umbrită cu câteva săptămâni înainte de recoltare pentru a reduce oxidarea și pentru a începe să producă L-theanina, apoi este prelucrată manual, lăsată la aburi și măcinată în morile tradiționale de piatră pentru a scoate în evidență aromele naturale, dulci – gustul „umami”.

Ce ne propunem

    Universul matcha este unul fascinant, cu multe legende și povești asiatice care au reguli stricte de preparare a ceaiului și care cer mult studiu. Școlile tradiționale de ceai au fost și vor fi o mândrie în Japonia, iar în legătură cu ceaiul matcha veți găsi întotdeauna sintagma „arta ceaiului”.
        Încercăm să ne adaptăm momentului tocmai pentru că ne dorim să vă împrietenim cu o băutură care deși are culoare extraterestră 🙂 are un gust divin. De aceea considerăm că pentru noi, cei din afara școlilor tradiționale de ceai, regulile de preparare pot fi mai blânde și mai simple pentru că din păcate nu avem timp să stăm câteva ore pentru a aștepta prepararea unui ceai, așa cum se întâmplă în timpul ceremoniilor.
        Ne-am bucura ca Matcha să fie motiv de socializare atât în mediul online, cât mai ales offline; de la comunitatea online în care blogeri culinari sau simpli pasionați fac schimb de rețete cu Matcha până la diversele locuri în care va întâlniți pentru a bea un Matcha de calitate și a socializa. Asta ne-ar face pe noi fericiți – ne-am dori că ceaiul să însemne apropiere, să fie motiv de bucurie pentru acea clipă a reîntâlnirii, care trebuie apreciată prin unicitatea ei…

Ceaiul este remediul psihic și medical suprem

Eisai, călugăr budist